+381604433240
office@milfruti.rs
SrpskiРусскийEnglish日本語Deutsch
Languages
MilfrutiMilfruti
  • Start
  • Proizvodi
    • Malina
    • Kruška
    • Kupina
  • O Nama
  • Kontakt

KRUŠKA

(Pyrus communis L.)

Kruška je tipicno jesenje voce, s tim da postoje i neke rane sorte, kao što je junska lepotica. Ukus kruške se krece od slatke preko fino kisele do onih ukusa muskata nalik vinu. Za razliku od jabuke, kruška ima manje vocnih kiselina, te je prijatnija za ljude sa osetljivim stomakom. Takode kruška je bogata vocnim šecerom, A, B i C-vitaminom, folnom kiselinom, sekundarnim biljnim komponentama kao i balastnim materijama, koje potpomažu pražnjenje creva. Vitamini B grupe pomažu organizmu u borbi protiv stresa i ucestvuju u procesu dobijanja energije iz ugljenih hidrata. Kruška takode sadrži: magnezijum, kalijum, fosfor, kalcijum, natrijum, gvožde i sumpor. Istovremeno je bogata i biljnim vlaknima: taninom i pektinom, koji pružaju osecaj sitosti. Kruška je odavno poznata kao lek protiv zapaljenja zglobova, jer sadrži soli koje rastvaraju mokracnu kiselinu. Dijabeticari mogu jesti ovo voce bez bojazni. Prosecna hranljiva vrednost iznosi 29 kcal na 100 gr. ploda i obuhvata sledece komponente:

BELANCEVINE:

0,3 mg

UGLJENI HIDRATI:

13 gr

DIJETALNA VLAKNA:

2,8 gr

MASTI:

0,4 mg

Najznacajniji sastojci se nalaze upravo ispod kožice, pa se otuda preporucuje korišcenje kruške bez skidanja kožice. Kruške se mogu jesti u sirovom stanju, mogu biti korišcene za pripremanje vocne salate uz dodatak nekog drugog voca, posebno bobicastog, kao i za pripremu kolaca i kompota. U tom smislu izdvaja se recept „ Krušku Jelena“, koji se priprema tako što se potpuno zrela kruška isece na osam delova po dužini i posle odstranjivanja semenki kuva u mešavini belog vina i šecera, posle cega se servira uz dodatak sladoleda od vanile i cokoladnog preliva.
Lekovita svojstva: štiti kardiovaskularni sistem i sistem za varenje, deluje antikancerogeno. Održava stabilan nivo šecera i daje osecaj sitosti.

PROIZVODI

KONZUMNA

Sorte: KARMEN i VILJAMOVKA
Pakovanje po zelji kupca:
– troredne drvene gajbe
– dvoredne drvene gajbe
– jednoredne drvene gajbe sa kornetima
– jednoredne kartonske gajbe sa kornetima.
Plodovi krupniji od 60 mm. Zrelost plodova po želji kupca.
Za kupce i njihove porudžbine stojimo na raspolaganju pre berbe koja se obavlja izmedu 15. i 25. avgusta, kako bismo lakše dogovorili stepen zrelosti i nacin pakovanja.

INDUSTRIJSKA

SORTA: Viljamovka
Plodovi su izuzetnog kvaliteta sa južne ekspozicije jedinstvenog ukusa i mirisa, kao i obojenosti plodova. Visok sadržaj šecera usled celodnevne osuncanosti ploda idealan je za proizvodnju rakije viljamovke i za proizvodnju kompota i pekmeza. Plod ostaje na grani do kraja probirne berbe konzumne kruške, a zatim kada postigne maksimalnu zrelost i pocinje da opada sa grane sabira se u boks paleti, skladišti u hladnjacu na temperaturu +1C i spremna je za prodaju ili preradu u rakiju.
Za kupce i njihove porudžbine stojimo na raspolaganju pre berbe koja se obavlja izmedju 15. i 25. avgusta, kako bismo lakše dogovorili stepen zrelosti i nacin pakovanja.

Kontakt

Ive Andrica 9, 31230 Arilje, Srbija
+381604433240
office@milfruti.rs

Milfruti d.o.o.

Mi nismo kompanija sa tradicijom, ali osluškujemo prirodu i ucimo iz svojih iskustava i grešaka drugih. Naša filozofija je bazirana na zdravoj ishrani, zdravom razumu i prirodnom osmehu, za koji smatramo da je kljuc uspeha u našoj kompaniji, jer živimo i radimo u skladu sa zakonima prirode.

Pretraga

MILFRUTI d.o.o. zadovoljava HACCP standard